Nieuwsbrief

30-10-2014

Hoe kunnen wij op een liefdevolle manier onszelf zijn en blijven in deze zeer roerige tijd?  

Wat er in de buitenwereld gebeurt is een weerspiegeling in wat er in onszelf gebeurt. Velen van ons komen terecht in onze diepste verborgen herinneringen  en de daarmee gepaard gaande emoties en gevoelens.

Door er niet tegen te strijden,  maar er naar te durven  kijken wat het ons nog wil zeggen,  kunnen  we datgene vrijgeven wat ons tegen houdt om te worden wie wij werkelijk zijn.

Liefdevolle wezens die vanuit liefde in onze kracht staan zonder te oordelen . Dit betekent soms NEE durven zeggen als  JA  zeggen over onze eigen grenzen heen gaat. Compassie met anderen hebben zonder onszelf te verliezen. Weten wat we willen vanuit het hart, zonder het te sturen vanuit het hoofd.

Hierbij kan het helpen om  de liefde voor onszelf als een licht in ons  hart groter te laten worden, zodat het om ons heen past.( Mocht dit moeilijk zijn, denk dan aan een moment in je leven waarin je liefde hebt ervaren b.v. geboorte van een kind, het krijgen van een broertje of zusje of een huisdier, trouwen enz. en laat dit als een licht groeien , tot het om je heen past)

Hierdoor wordt het makkelijker om met anderen in contact te treden zonder daarbij in de energie van de ander mee te gaan als dat niet voor je voelt. Ook wordt het makkelijker beslissingen te nemen en daadkrachtig te zijn.

Door dit te doen omhullen we elke situatie of ontmoeting in een mooie  energie en  blijven we dichter bij onszelf.

Weet dat we op de goede weg zijn ondanks dat het soms anders lijkt.

“Wij” kunnen met zijn allen de veranderingen positief beïnvloeden, alleen maar door onszelf te zijn en blijven.